Aktuellt

Bengt och pär på Tacting

2024-01-25

Testhuset och Acting HR slår samman krafterna och startar Tacting i Norge

Karlstad — Testhuset Urval och Utveckling AB och Acting Human Resources in Sweden AB startar tillsammans med Per-Egil Aas, grundare till Reflekt i Norge, ett nytt gemensamt bolag, Tacting. Det nya företaget kommer att kombinera expertisen från båda organisationerna för att erbjuda kvalitativa och effektiva lösningar inom HR och rekrytering på den norska marknaden.

Två händer håller i en pusselbit

2023-12-20

Vi ingår samarbete med Wingspan!

Nu kan vi tillhandahålla en digital undersökning, Corporate Health Responsibility (CHR), som hjälper organisationer att göra en komplett genomlysning av den organisatoriska och sociala arbetsmiljön (inklusive den medicinska hälsan).

Cassiani Fotinos

2023-11-15

Starta dagen tillsammans med oss!

Cassiani Fotinos är beteendevetare, coach och föreläser om work-life balance och idag också samarbetspartner till Acting HR.

Bland nöjda uppdragsgivare och kunder finns Swish, Nordea och Svea Hovrätt.

Välkommen på en frukostföreläsning där du får med dig konkreta tips & råd om hur du får balans med mindre stress och mer välmående.

HR dagen 2023

2023-11-02

Kom och besök vår monter på HR dagen i Stockholm!

Den 17:e november ställer vi ut på Münchenbryggeriet i Stockholm då HR dagen går av stapeln. Som besökare är det kostnadsfritt inträde, frukost och lunch.

Vi har laddat upp med nyheter, tävlingar och ett härligt team som gärna berättar mer om våra skräddarsydda tjänster.
Hoppas att vi ses!

Håller föredrag på 33-listan

2023-10-09

Lönekartläggning en investering?

Att göra en lönekartläggning kan ge flera fördelar för företag och organisationer. Inte nog med att det är ett lagkrav - läs om några av de viktigaste nyttorna med att genomföra en lönekartläggning.

En kvinna ler

2023-10-09

Vi söker testpiloter!

I början av 2024 lanserar Arbinger Sverige utbildningen Vi-orienterad Inkludering. Utbildningen har med mycket positiva resultat genomförts i ett antal länder världen över. Inför Sverigepremiären, söker vi testpiloter (HR-chefer/HR-ansvariga/verksamhetsledare) för att få återkoppling på innehåll och upplägg av svenska deltagare.

Håller föredrag på 33-listan

2023-09-14

33-listans alumniträff i Stockholm

Inte bara Sveriges 33 bästa unga startups fick matnyttiga tips vid gårdagens alumniträff i Stockholm. Glada är även vi som partners över att få delta och träffa dessa duktiga entreprenörer. Det var mycket tänkvärt, goda råd och idéer vi fick med oss hem från träffen.

Ellinor

2023-08-30

Träffa vår nya kollega Ellinor!

Vi växer och förstärker med vår senaste kollega Ellinor Halldan. Hon kommer med bred erfarenhet och kompetens inom HR området både operativt & strategiskt. Ellinor brinner för att stötta både individer, team och verksamheter att utvecklas långsiktigt.

Behöver ni extra kraft eller bara ett bollplank så kontakta oss gärna på info@actinghr.se

Cassiani

2023-08-14

Träffa Cassiani, en av våra HR konsulter i Stockholm. Cassiani Fotinos är beteendevetare och coach med fokus på psykisk hälsa och worklife-frågor.

Balansen mellan yrkesliv och privatliv är inte bara en fråga för individen – det är i allra högsta grad en organisatorisk fråga. Cassiani Fotinos delar gärna med sig av strategier, råd och verktyg som stöttar & coacha ledare i arbetet med att skapa en hållbar arbetsplats.

Personer i möte

2023-06-30

Vi söker testpiloter!

I höst lanserar Arbinger Sverige utbildningen Vi-orienterad Inkludering. Utbildningen har med mycket positiva resultat genomförts i ett antal länder världen över. Inför Sverigepremiären, söker vi testpiloter för att få återkoppling på innehåll och upplägg av svenska deltagare.

Ritva

2023-06-29

Vi har ingått samarbete med Arbinger Institute

Vi fortsätter att utöka vårt erbjudande då vi ingår ett exklusivt och strategiskt samarbete med Arbinger Institute ett internationellt utbildnings- och konsultföretag som utvecklar ledare, medarbetare och organisationer.

Med samarbetet kommer Acting HR att kunna erbjuda ett strategiskt- som operativt stöd i arbetet med att nå resultat genom hållbar utveckling av människor och organisationer.

Ett uppdukat middsommarbord

2023-06-19

Snart är det midsommar

En av våra mest älskade högtider i Sverige. För många är det startskottet på sommaren och semestertider. Däremot råder osäkerhet om ledig eller ej gäller före och under midsommarafton?

Det är flera som tror att midsommar är en röd dag, men det är det faktiskt inte.

myHR Juridik

2023-05-26

HR är i allra högsta grad - Juridik. Därför lanserar vi nu vår tjänst myHR Juridik

Nu kan vi erbjuda en komplett ''fullservice'' tjänst där våra kunder får tillgång till både HR-partners och jurister som både proaktivt och vid brådskande behov kan hjälpa till med områden inom t.ex arbetsrätts, arbetsmiljö, avtalsrätt samt pension och försäkringar.

Acting HR och Nyteknik

2023-05-11

Vi ingår partnerskap med Ny Teknik/33-listan

Vi ingår partnerskap med Ny Teknik/33-listan, Sveriges hetaste startup lista. Samarbetet ger oss möjlighet att bidra med ett affärsmässigt, effektivt och strategiskt HR stöd inom industri och teknikbranschen.

Vi är din egen HR

2023-04-13

Vi är din egen HR - när du vill och behöver!

För bara några år sedan var det väldigt få verksamheter som anlitade en HR konsult. Det var i princip nästan omöjligt att kontraktera en HR-chef på konsultbasis.

Vanessa von Zweigbergk

2023-03-30

Ibland kan det vara klokt att tänka efter "före".

Ett proaktivt arbete minimerar risk och säkerställer en trygg och hållbar utveckling av verksamheten. Det är en investering man oftast känner till kostnaden av - till skillnad mot det oväntade.

Solstolar vid stranden

2023-03-01

Möt HR konsulten Daniel Elfgren

En av våra HR Specialister som dagligen underlättar vardagen för arbetsgivare, chefer & HR.

Solstolar vid stranden

2023-02-23

Nu är det hög tid att dra igång semesterplaneringen

Vi har laddat myHR portalen med steg för steg guide & är redo att supportera. Denna praktiska guide hjälper dig att planera de anställdas semester under hela semesteråret. Den guidar dig rätt gällande semesterlagar och regler. Så du får tid att tänka på din egen semester.

En person som ligger under flyttlådor

2023-01-17

Vi har flyttat till nya lokaler i Stockholm

Från och med årsskiftet har vi ny adress i Stockholm. Ni hittar oss i Convendums lokaler på Vasagatan 16.

Safia & Caroline

2022-12-15

Vi växer inom HR området och växlar upp tillsammans med Testhuset.

”Tillsammans expanderar vi nu över hela landet och utökar vårt kontor i Stockholm med två nya medarbetare”, säger Maria Libäck VD på Acting HR.

Flera certifierade rekryterare 2022

2022-12-02

När ”hemma är borta” & jobbet hänger med!

Möt Karin Bizot-Espiard, vår HR-konsult som jobbar från Portugal för en av våra kunder.

För fyra år sen bestämde sig Karin och hennes familj för att ge sig ut på ett äventyr.

Flera certifierade rekryterare 2022

2022-11-25

Prata pengar!

Vi hade en extra trevlig torsdag idag, då vi bjöd till lunchseminarium och pratade om det högaktuella ämnet: Pengar!

Värdefulla tips från Söderberg & Partners Oskar Jarnryd och Henric Ramström om hur man faktiskt kan spara stora summor.

Flera certifierade rekryterare 2022

2022-11-17

Jobbet upptar en stor del av livet

för mig är det därför viktigt att den tid som läggs på jobbet är energigivande och meningsfull. Vi behöver skapa attraktiva arbetsplatser där var och en mår bra och tar ansvar för sitt bidrag till helheten. Jag är övertygad om att det är då vi skapar resultat, värde och hållbarhet, både nu och i framtiden, säger Kristin."

Flera certifierade rekryterare 2022

2022-11-08

Det är skillnad på kompetens och kompetens!

Vi är inne i en tid då det råder kompetensbrist på marknaden och alltfler arbetsgivare söker efter medarbetare med specifika kunskaper. Betydelsen av att få rätt kompetens, förmågor och önskade beteenden på plats, är alltmer avgörande. Det innebär också att kravet på rätt kompetens, hos de som arbetar med urval och rekrytering, ökar.

En ny medarbetare

2022-10-26

Anna, COO, på Acting HR

Anna Beckius har flerårig erfarenhet från att ha arbetat med HR både strategiskt och operativt. Något som alltid har genomsyrat Annas karriär är ett ständigt fokus på struktur. Detta för att effektivt kunna nå de uppsatta målen. Det strukturerade arbetssättet tar hon nu med sig in i rollen som Chief Operating Officer på Acting HR.

Två medarbetare som tittar på datorn

2022-10-17

Objektivitet som strategi

Generellt ökar intresset från bolag att vända sig till oberoende och objektiva HR konsulter i det strategiska arbetet. En hel del företag väljer att ha som strategi att utmana befintlig struktur med stöd av ett ”utifrån och perspektiv”. Tanken är att tillföra ny kompetens och nya tankesätt i organisationen. Det är också en möjlighet till lite draghjälp tex. vid förändringar samtidigt som det kan bidra till nya tankar och idéer om alternativa utvecklingsområden.

Caroline

2022-10-07

Allt fler stärker sina varumärken och positioner genom att vara synliga digitalt.

Alltfler marknadsför sig och söker efter kandidater på den digitala arenan, men många lyckas inte särskilt bra. En orsak är otydligheten om vilka de vill nå. Den viktigaste faktor som också är helt avgörande, framförallt när man skall annonsera digitalt, är att känna sin målgrupp.

Två personer har en intervju

2022-09-30

Från och med den 1 oktober 2022 tillämpas den nya Lagen om Anställningsskydd. Viktiga förändringar att känna till, för dig som har anställda.

Förändringarna i Lagen om Anställningsskydd (LAS) trädde i kraft den 30 juni 2022 och tillämpas från den 1 oktober. Flera områden är uppdaterade och förändrade - vilka kan vara viktiga för dig som har anställda att känna till.

Det är också viktigt att komma ihåg att lagen kompletteras av kollektivavtal, där det kan finnas avvikelser från LAS.

Josefine, åsa och Carro på ActingHR.

2022-09-19

Kampanj!

Saknar du ett bollplank eller stöd i ditt personalarbete?

Just nu kampanjar vi vårt bas-paket för nya kunder. Välkommen att kontakta oss via info@actinghr.se eller ring till Tommy på 073-501 27 38, så berättar vi mer.

Välkommen till Acting HR

Gäller för beställningar gjorda till och med till den 15 oktober.

Ung stunt pojke i mänsklig kanonkula

2022-09-13

Nu levererar vi våra tjänster i hela landet!

Vi kan nu erbjuda våra tjänster som din externa HR funktion, i hela Sverige. Med verktyg & metoder i kombination med kunniga resurser, under "ett och samma tak", är vi tillgängliga för både strategiska som operationella aktiviteter. Så mycket och så lite som du vill & behöver.

Medarbetare på ActingHR

2022-09-01

Har du nya medarbetare?

Har du nya medarbetare? Har ni en plan för hur ni tar hand om era nyanställda? Se vår korta film om lite tips eller kontakta oss om du vill ha vår support. Välkommen!

Pappa med barn som fiskar i vardagsrummet

2022-08-28

När din resurs inom HR behöver vara ledig

När din resurs inom HR behöver vara ledig så kan vi stötta upp med en back up. Då slipper du tänka på att dra igång rekryteringsprocess och "on boarding" för den tiden. Hör av dig så berättar vi mer om hur vi jobbar med att täcka in för ledigheter på både kort och lång sikt.

Bengt på Acting HR

2022-08-24

Bara för att du gjort en sak i 20 år, gör det dig till en mer kompetent & proffsigare utförare?

Svaret är nej. Gör du samma sak varje dag utan att reflektera så blir du inte bättre. Du blir tvärtom sämre.